OHJELMA
SUPERSANKARIT, nettinäyttely

ENGLISH

LIIKUTU-HANKE

HISTORIA

OHEISOHJELMA

OSALLISTU
LIIKU JA LIIKUTU
SEMINAARI
VERKOSTOIDU

OSALLISTU

Tule, näe, koe
Valokuvan voit kohdata Vähäx valottaa –festivaaleilla monella tavalla.
Osallistumistapoja on paljon - tervetuloa mukaan! Festivaalin sydän eli Vähäx-galleria löytyy osoitteesta Antinkatu 7. Voit tuoda omia otoksiasi osaksi alati muuntautuvaa Muuttuva-näyttelyä tai levittää kummia kuvia maailmalle postikorteille toteutetun Hämäräkamera-näyttelyn avulla. Voit myös seurata kaupungin liikettä CITYMOViE-näyttelyssä ja osallistua sen kuvien liikutteluun. Vähäx-galleriassa on myös muita näyttelyitä, festivaalin infopiste sekä yllätysvieraita.

Vähäx -tapahtumissa voit osallistua UNICEF-keräykseen ja mahdollistaa turvallisempi koulutie ja lapsiystävällisempi koulu afrikkalaisille lapsille. Vähäx-galleriassa on Unicefin keräyslipas koko festivaalin ajan. Satakunta on UNICEF-maakuntakumppani vuonna 2011.

Vähäx-gallerian aukioloajat:
ma-pe 9 - 18, la 10 - 16, su 12 - 16

Palaa ylös

AVAJAISET
13.5. klo 10 Avajaiset Porin Eetunaukiolla (Yrjönkatu)

Festivaalin avaa juhlallisesti Noita Nytenenä. Tapahtumassa kuullaan maistiaisia Cygnaeuksen koulun ja Taiteilija koulussa -hankkeen One Planet Future -musikaalista sekä Porin teatterinuorten valmisteilla olevasta musikaalista.
Tapahtuman juontaa murrekirjoittaja Elina Wallin.

Mikä meitä liikuttaa -työpaja
13.5. klo 12.30-14
Vähäx-galleria, Antinkatu 7

Työpajassa liikutaan ja valokuvataan liikettä. Hämärässä tilassa tanssi muuttuu valograffitiksi. Työpajan ohjaavat taidekasvattaja Tuukka Vuorinen ja koreografi Jenni Koistinen. Yhteistyössä mukana Valokuvataiteen museo ja Zodiak - Uuden tanssin keskus. Mukaan mahtuu 15 alakouluikäistä.

Ilmoittautumiset 29.4. mennessä >

PUPPET KIT
Näyttely 18.5. kello 10 - 15
ja performanssi 18.5. kello 11 ja 14 sekä 20.5. kello 9 ja 12
Kauppakeskus BePOP, Yrjönkatu 22

Millaisia kuvia syntyy, kun nuoret yhdistelevät omia ja toistensa vartalon osia ja mukaan eksyy auton, kamelin tai kotilon palasia? Muodonmuutos synnyttää outoja kuvia ja uusia hahmoja kauppakeskuksen käytävälle. Lisävipinää aiheuttaa performanssitaiteilija Stefanie Trojan apureineen. Puppet Kit on osa Taikalamppu-lastenkulttuuriverkoston yhteistä Sytyke-hanketta ja Turku 2011 -kulttuuripääkaupungin ohjelmaa.

VESIMUSIIKKIA
22.5. kello 15 - 16.30 ja 18 - 19.30
Palmgren-konservatorion Valimo-sali

Palmgren-konservatorion muskarilaiset soittavat omat sävellyksensä lasten valokuvista koostettuihin videoihin. Vedenalaisen valokuvauksen työpajat uimahallilla ja maauimalassa on ohjannut kuvataiteilija Anne Salmela. Hän on toteuttanut myös lopullisen still-kuvavideon. Sävellystyötä ovat ohjanneet Sanna Heljakka ja Anne Kuusiluoto. Vesimusiikkia-konsertit järjestetään yhdessä Satakunnan taidetoimikunnan ja Palmgren-konservatorion kanssa.

VÄHÄX LÄISKYTTÄÄ
23.5 kello 13 - 15 Porin maauimala, Metsämiehenkatu 8

Vedenalaisen valokuvauksen työpaja uimataitoisille lapsille ja nuorille.Työpajassa on puolen tunnin välein ryhmän vaihto, ilmoittautuminen paikan päällä. Kerrallaan työpajaan pääsee mukaan 7 lasta. Ohjaajana kuvataiteilija Kirsi Jaakkola.SUPERLAPSI-PÄIVÄ
28.5. kello 10 - 14
Porin kaupunginkirjasto - Satakunnan maakuntakirjasto, Gallen-Kallelankatu 12

Ota mukaan sankariasusi ja tule näyttämään supervoimasi kirjastoon! Tapahtumassa voit myös valmistaa itsellesi superviitan tai etsiä sopivia asusteita rekvisiittarekistä ja kuvauttaa itsesi. Ohjaajina kuvataiteilija Taru Varpumaa, valokuvaaja Jenny Stenvall ja kirjastonhoitaja Arja Palonen. Tapahtuma on toteutettu Porin kaupunginkirjasto - Satakunnan maakuntakirjaston, Jinsei ry:n ja Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkoston yhteistyössä osana Suomen sarjakuvakuvaseuran Sata vuotta suomalaista sarjakuvaa -juhlavuotta.

PESÄPALLOLEIRILLÄ KUULLAAN KUMMIA
Kesäleiri alakoululaisille - pesäpalloa ja valokuvausta
6. - 9.6. päivittäin kello 10 - 14
Ahlströmin koulu, Antintie 9, Merikarvia

Keltainen pesäpallo liitää halki tyhjän kentän. Taustalla kuuluu suhinaa. Mitä pesäpalloleirillä tapahtuu? Työpajassa pääset valokuvaamaan ja toteuttamaan ääniä. Ohjaajana kuvataiteilija Toni Lehtola. Valmis taidevideo on esillä Merikarvian
kirjaston Galleria Vanhassa Tallissa 15.6.- 8.7. Ilmoittaudu mukaan leirin alkaessa ma 6.6. kello 10. Mukaan omat eväät. Yhteistyössä Merikarvian kulttuuritoimi ja vapaa-aikatoimi. Tiedustelut Jussi Haapala, 044 724 6327.

NUKKEOLYMPIALAISET -KESÄLEIRI ALAKOULULAISILLE
6. - 9.6. päivittäin kello 10 - 14
Viikkalan vanha koulu, Nakkila

Neljän päivän kesäleirillä rakennetaan omat teatterinuket ja tutustutaan eri olympialaislajeihin ensin oman kehon avulla urheillen ja sitten nukeilla harjoitellen. Nukketeatterin maailmassa kaikki on mahdollista: keihäs voi lentää vaikka kuuhun asti, pikajuoksija saattaa olla salamannopea ja korkeushyppääjä leijaillapatjalleen keveästi kuin höyhen. Ohjaajana nukketeatteritaiteilija Roosa Halme. Nukkien olympialaisnäytös järjestetään torstaina 9.6. kello 13. Ilmoittautumiset viimeistään 25.5. numeroon 044 747 5914. Omat eväät mukaan. Yhteistyössä Nakkilan kunnan kulttuuritoimi.

LIIKUKLIK-KESÄLEIRI ALAKOULULAISILLE
7. - 8.6. päivittäin kello 10 - 12
Hannikylän nuorisotalo, Luvia

Kesäleirillä liikutaan ulkona ja nuorisotilalla. Kuvauksen aiheet löytyvät lähiympäristöstä, osallistujista ja ilmasta. Valokuvassa pysäytetään liike ja luodaan jatkuvaa liikettä. Ohjaajina valokuvaajat Meri Mäkinen ja Jenny Stenvall. Ilmoittautumiset viimeistään 25.5. arkisin 8-15 numeroon 02 540 8171. Omat eväät mukaan. Yhteistyössä Luvian vapaaaikatoimi.

KUVISFUTIS
6.6. - 8.6.
Porin Urheilukeskus

Nice Futis ja Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto järjestävät yhteistyössä jalkapalloa ja valokuvausta yhdistävän taitokoulun. Lasten ja nuorten urheilu- ja taideharrastuksen yhteen kietova taitokoulu koostuu aamupäiväisistä jalkapalloharjoitteista ja niitä seuraavista valokuvaustyöpajoista. Viikon teemoja ovat tasapaino, ketteryys, koordinaatio ja rytmi. KUVISFUTIS on suunnattu NiceFutiksen 12-15-vuotiaille jalkapalloileville tytöille. Työpajan ohjaa kuvataiteilija Anne Salmela sekä jalkapalloilijat Reetta Turtiainen ja Siiri Välimaa.

LUOKKARETKET
Vähäx valottaa -festivaalin ohjelmaan kuuluu myös koululaisille ja päiväkotilapsille suunnattuja työpajoja. Niissä perehdytään liikkeen ja liikuttumisen eri ulottuvuuksiin valokuvan keinoin. Työpajoja järjestetään Vähäx-galleriassa, Kulttuurikulmassa sekä Satakunnan Kansan Kansantorilla. Osa työpajoista on toteutettu yhteistyössä Satakunnan Osuuskaupan ja Satakunnan Kansan kanssa.
Ilmoittautua voit 21.04.asti >

LIIKU JA LIIKUTU

Pyörällä näyttelyyn
Maanantailenkit kuntoilijoille
16.5 kello 18 - 20
23.5 kello 18 - 20
30.5 kello 18 - 20
Kohota kulttuurikuntoasi! Polkupyörälenkki on samalla tutustumisretki festivaalin näyttelyihin. Lähdöt kello 18 Viiskannan parkkipaikalta (Porin poliisilaitosta vastapäätä).

Nappula-ajot
26.5. kello 18 - 20
Porin stadion, Metsämiehenkatu 19

Miten kovaa fillarilla pääsee? Pysäyttääkö kamera liikkeen? Nappula-ajoissa kisataan stadionin kunkkuudesta ja kuvataan kuvataiteilija Anne Salmelan ohjaamassa valokuvaustyöpajassa.

Ajettavat matkat:
- 100 metriä (sarjat: 3-, 4-, 5-, ja 6-vuotiaat)
- 1 ratakierros (sarjat: 7-vuotiaat, 8-vuotiaat)
- 2 ratakierrosta (sarjat: alle 10-vuotiaat, alle 12-vuotiaat)

Palaa ylös

LIIKUTU NÄYTTELYYN
Maailman ympäristöpäivä 5.6.
Lähdöt kello 10

Eri mittaisia pyöräretkiä festivaalin näyttelykohteisiin.

Ipanaretki keskustassa (n. 2 km)
Kaikkein pienimmille pyöräilijöille sopivan mittainen retki keskustan näyttelyihin.
Lähtö Kirjurinluodon Pelle Hermannin leikkipuistosta.

Perheretki keskustassa (n. 10 km)
Koko perheelle sopiva, vähän pidempi retki keskustan alueella. Lähtö Kirjurinluodon Pelle Hermannin leikkipuistosta.

Kuntolenkki Meri-Poriin (n. 30 km)
Lähtö Porin Rautatieasemalta.

Urheilulenkki Ahlaisiin (n. 60 km)
Lähtö Herralahden koululta.

Reittien päätöspiste Vähäx-galleria (Antinkatu 7).

SEMINAARI

NIMEÄ EI SAA JULKISTAA -TEKIJYYDEN ULOTTUVUUDET
torstai 19.5. Porin Yliopistokeskus, luentosali 240, Pohjoisranta 11

Seminaari lähestyy tekijyyden eri näkökulmia käytännön esimerkkien ja teorian kautta. Seminaari on suunnattu lasten ja nuorten kanssa työskenteleville sekä visuaalisen kulttuurin ammattilaisille ja opiskelijoille. Seminaari on toteutettu Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun Porin taiteen ja median laitoksen ja Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkoston yhteistyönä. Seminaari on osa valtakunnallista Taikalamppu-lastenkulttuuriverkoston toimintaa.

Ilmoittautudu seminaariin! >

Palaa ylös

VERKOSTOIDU

LASTENFESTIVAALIVERKOSTON TAPAAMINEN
20.5.2011 kello 11 - 14
Sokos Hotel Vaakuna, Gallen-Kallelankatu 7

Valtakunnallinen lastenfestivaaliverkosto kokoaa yhteen lasten tapahtumien ja festivaalien järjestäjiä. Tule, liity, verkostoidu! Tapaamisen alustajina toimivat muun muassa Pori Jazz senior advisor Jyrki Kangas, Lasten taidefestivaali Hippaloiden tuottaja Ann-Mari Virta ja Vähäx valottaa -lasten ja nuorten valokuvafestivaalin tuottaja Annukka Tuppurainen.

Ilmoittaudu mukaan 9.5. mennessä. >

Palaa ylös