Vähäx valottaa FacebookissaOHJELMA
SUPERSANKARIT, nettinäyttely

ENGLISH

LIIKUTU-HANKE

HISTORIA


Vähäx valottaa 2014!

Porin lastenkulttuurikeskus – Satakunnan lastenkulttuuriverkosto järjestää kolmannet Vähäx valottaa –lasten ja nuorten valokuvafestivaalit 16.05.-15.06.2014 Porissa. Festivaalin teemana on eläin ja eläimellisyys.

Tällä kertaa Vähäx valottaa -festivaalia voi seurata Facebookissa: www.facebook.com/vahaxvalottaa ja näiltä sivuilta voi katsella ainoastaan aikaisempien vuosien näyttelyitä.

Käy tykkäämässä ja seuraa, mitä, missä ja milloin tapahtuu keväällä 2014!

23.04.2014
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Vähäx valottaa Nakkilassa

Olet tässä -näyttely on esillä elokuussa Nakkilan kirjastossa. Näyttely avautuu 22.8.2011 ja on esillä 10.9.2011 asti. Näyttelyn kuvat ovat porilaisen Onnenkiven päiväkodin Vintiöt-ryhmän kuvaamia. Kuvissa seikkailee suuri, punainen pallo.

Tältä Olet tässä näytti festivaalin aikana Porin kirjastossa:


08.08.2011
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Vähäx kiertää Vaasaan

Kurragömma - Kuurupiilosilla -näyttely nähdään 18.8.-4.9.2011 Vähäx valottaa -festivaalin kiertonäyttelynä Vaasassa Stundarsin Navetassa. Näyttelyn teoksissa eläydytään Pohjanmaan lasten leikkeihin ja arkipäivään sata vuotta sitten. Kuvat ovat syntyneet Stundars-klubilaisten käsissä ja museopedagogi Tarja Björkmanin ohjauksessa.


08.08.2011
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Festivaali tavoitti jopa 170 000

Vähäx valottaa -lasten ja nuorten valokuvafestivaalin tapahtumat, näyttelyt ja työpajat tavoittivat yhteensä arviolta 170 000 henkeä. Huikea luku!

Festivaalin näyttelyt kiertävät loppuvuoden maakunnassa ja muualla Suomessa.

Me teimme varjot - aurinko ne valotti -näyttely on parhaillaan esillä Merikarvian Galleria Vanhassa Tallissa (kirjaston yhteydessä, Koulutie 3). Näyttely on esillä 7. heinäkuuta asti. Näyttelyssä on esillä syanotypia-valokuvia sekä pesäpalloleirillä toteutettu taidevideo.29.06.2011
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Festari on ohi - kiitokset kaikille!

Vuoden 2011 Vähäx valottaa -festivaali saatiin eilen päätökseen. Nyt puretaan hiki hatussa näyttelyitä, mutta ei se tähän pääty - Vähäx valottaa valloittaa kaupungin jälleen kolmen vuoden kuluttua.

Festivaalin tuotantotiimi kiittää kaikkia kävijöitä sekä näyttelyiden tuottamiseen osallistuneita. Tavataan taas vuonna 2014!
13.06.2011
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kastanjettien kalsketta galleriassa

Helmat heilahtelevat ja korot kopsuvat Vähäx valottaa -festivaalin päätteeksi lauantaina 11.06. kello 15 Vähäx-galleriassa (Antinkatu 7). Porin flamenco-opiston oppilaiden kuvaama Ennen estradia -näyttely herää henkiin tanssin keinoin. Esitys on maksuton.

06.06.2011
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Joko katsoit nettinäyttelyt?

Festivaali jatkuu vielä viikon. Osallistua voi kauempaakin tutustumalla verkkonäyttelyihin.

Miltä kaupungin liike näyttää polaroid-kuvissa? Katso Citymovie-näyttely täällä. Kuvat ovat porilaisen Kuninkaanhaan koulun 6.-7-luokkalaisten ottamia.

Kun supersankarit liikkuvat, jää kuvaan vain vauhtiviivat. Supersankareita ikuistivat alakouluikäiset Minipitkis-liikuntaleirin lapset. Supersankarit liitelevät täällä.05.06.2011
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Vähäx valottaa mukana maailman ympäristöpäivässä

Festivaali viettää tämän viikon sunnuntaina maailman ympäristöpäivää ohjattujen pyöräretkien merkeissä. Jätä siis auto kotiin ja tule tutustumaan lasten ja nuorten ottamiin valokuviin! Reiteistä löytyy sopiva pituus niin himourheilijalle kuin perheen pienimmälle. Aikuisten reitit löytyvät alempaa tältä sivulta. Lapsille ja perheille sopivat retket ovat ipanaretki (n. 2 km) ja perheretki keskustassa (n. 10 km). Molempien lähtö 5.6. kello 10 Pelle Hermannin puistosta, Kirjurinluodolta. Pyöräretkien päätteeksi virkistystä sielulle ja ruumiille Vähäx-galleriassa mehun, näyttelyiden ja pienen yllätyksen muodossa.

Ota haaste vastaan ja osallistu maailman ympäristöpäivän pyöräretkille!

02.06.2011
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Liikutu näyttelyyn!
02.06.2011
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Liikutu näyttelyyn!
02.06.2011
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Vapauta supersankarisi!

Trikoot ja viitta esiin, sillä lauantaina 28.5. pääset paljastamaan sisäisen supersankarisi. Superlapsipäivässä Porin kaupunginkirjastossa voit kuvauttaa itsesi supersankarina sekä valmistaa oman taikaviitan. Mutta lukukammoiset varokoot superkirjastotätiä! Tädin supervoimiin saattaa kuulua telepaattinen lukutoukkatartunnan levitys.

24.05.2011
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Torstaina kuvataan ja kisataan

Eilisestä pyöräretkestä selviydyttiin kunnialla, mutta lisää on luvassa. Torstaina 26.5. kisataan Nappula-ajoissa Porin stadionilla. Fillarille antavat kyytiä 3-12-vuotiaat. Mahtaako kamera ehtiä pysäyttää liikkeen? Sitä tutkitaan Anne Salmelan valokuvauspajassa. Kisoihin ja valokuvapajaan vapaa pääsy, tervetuloa!

24.05.2011
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Näyttelyyn kun pyöräilemme....

...pilvenhattaraa ei näy. Niin ainakin toivomme, sillä tällä hetkellä sataa ja kovaa. Joka tapauksessa, ohjattu Pyörällä näyttelyyn -kierros lähtee tänään klo 18 Viiskannan parkkipaikalta (Porin poliisiasemaa vastapäätä). Toivotaan, että kirkastuu!

23.05.2011
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Vähäx läiskyttää!

Miltä veden alla näyttää? Vedenalaiskuvaamista pääsee kokeilemaan Vähäx läiskyttää -työpajassa maanantaina 23.05. klo 13-15 Porin maauimalassa. Työpaja on suunnattu uimataitoisille lapsille ja nuorille. Mukaan voi ilmoittautua paikan päällä.

Vedenalaisiin tunnelmiin voi virittäytyä jo sunnuntaina Vesimusiikkia-konserteissa. Palmgren-konservatorion Valimo-salissa kello 15 ja 18 alkavissa esityksissä kuullaan muskarilaisten säveltämää musiikkia yhdistettynä lasten ottamiin vedenalaisiin valokuviin.

Sekä esityksiin että työpajaan on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Kuva: Anni Kivelä


18.05.2011
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Tekijyys ja tekijänoikeudet tähtäimessä

Kuka on tekijä, kun taiteilija ohjaa lasta? Missä menevät tekijänoikeuksien rajat? Entä millaiset oikeudet lapsella on valokuvaajana? Torstaina 19.05. pohditaan tekijyyteen liittyviä kysymyksiä festivaalin ohjelmaan kuuluvassa seminaarissa. Nimeä ei saa julkistaa - tekijyyden ulottuvuuksia -seminaari järjestetään Porin yliopistokeskuksella kello 9.30-15.00.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen löytyy täältä.17.05.2011
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Strike a pose!

Noitamaailman huippumalli Noita Nytenenä näytti Vähäx valottaa -festivaalin avajaisissa, miten poseerataan. Sangen valokuvauksellinen leidi, vai mitä?

Poseeraamaan pääsee myös Vähäx-galleriassa. Voit napata itsestäsi kuvan ajastetulla nettikameralla ja lähettää sen sähköisenä korttina kaverillesi. Eikä tässä kuvauksessa tarvitse pönöttää paikallaan. Paikalle, hyppää, klik!
17.05.2011
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Festivaali alkaa!

Huomisesta alkaen valottaa! Festivaali käynnistyy avajaisilla, aamukymmeneltä Porin Eetunaukiolla. Tervetuloa!

Avajaisten jälkeen festivaalikeskus ja kaikki näyttelyt ympäri kaupunkia ovat avoinna. Festivaalin infopiste löytyy osoitteesta Antinkatu 7. Tule hakemaan ohjelma, tutustu näyttelykarttaan, etsi ja löydä!

Festivaalikeskus on avoinna ma-pe 9-18, la 10-16 ja su 12-16.

(Poikkeuksena avajaispäivä, jolloin ovet aukeavat kello 12.)

Kuva: Mielen liikkeitä -näyttely Porin kaupunginkirjastossa
12.05.2011
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ilmoittaudu liikuttavaan työpajaan!

Ilmoittautuminen alakouluikäisten Mikä meitä liikuttaa -työpajaan on käynnissä. Työpajassa liikutaan ja valokuvataan liikettä. Omasta nimikirjoituksesta muodostuu pieni koreografia ja liike tallentuu pimeässä tilassa valograffitiksi! Ilmoittautumisaikaa on 29.4. asti ja mukaan mahtuu 15 osallistujaa. Ilmoittaudu tästä.

Lisätiedot työpajasta täällä.21.04.2011
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ohjelma julkistettu!

Vähäx valottaa -festivaalin ohjelmisto on julkistettu. Näyttelyitä tulee esille kaikkiaan 44 kappaletta, mikä on reippaasti enemmän kuin ensimmäisillä festivaaleilla vuonna 2008!

Toukokuun 13. päivästä lähtien kuvia voi löytää aika erikoisistakin paikoista ympäri Poria. Valokuvat valtaavat tilaa mainoksilta bussien kyljissä ja valotauluissa, kurkistelevat näyteikkunoiden takana ja koristavat rakennusten ulkoseiniä. Valokuvia voi tutkailla myös junaa odottaessa tai sairaalavierailulla. Nettiinkin näyttelyitä on rantautunut. Montako ehdit bongaamaan? Löydätkö näyttelyt ennen kuin ne löytävät sinut?

Tässä festivaalin tuore ohjelmaesite, ole hyvä!21.04.2011
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Vähäx valottaa -festivaali valmistuu hurjaa vauhtia

Festivaalitoimistolla eletään kiireisiä aikoja. Käsiohjelmaa kasataan, tapahtumapaikkoja varmistellaan ja yksityiskohtia selvitetään. Vielä tarvitaan vähän kärsivällisyyttä - festivaalin ohjelma näyttelyineen varmistuu huhtikuussa!

Pientä esimakua Vähäx valottaa -festivaalista voi saada lauantaina 26.3. Porin Mikkolan Kauppakeskus ICCOssa. Vähäx valottaa valtaa silloin tyhjän liiketilan liikutuksen paikaksi. Paikalla voi tutustua lasten ja nuorten otoksista koostettuihin valokuvanäyttelyihin.

Tempaus on osa ICCOn lastenpäivää ja Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkoston Liikutu-hanketta.

Lisätietoa tapahtumasta: www.sakulaku.fi ja www.icco.fi

Kuva: Huugo Honkasalo, Avaruusvaloa-näyttely
24.03.2011
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ilmoittaudu seminaariin tästä:

Seminaari-ilmoittautuminen11.03.2011
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ilmoittaudu luokkaretkityöpajoihin!

Vähäx valottaa -festivaalin koulu- ja päiväkotityöpajojen ilmoittautumislomakkeen löydät täältä.

Ilmoittautumisjärjestelmä on toteutettu yhteistyössä Prizztech:in ja Tieto-Velju:n kanssa.

08.03.2011
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Vähäx valottaa -lasten ja nuorten valokuvafestivaali saa maskotin

Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkoston ensi kevään valtakunnallinen lasten ja nuorten valokuvafestivaali Vähäx valottaa saa uuden maskotin, Igi Liikuttujan.

”Kun kuulin, että lastenkulttuurikeskus hakee edustajaa valokuvafestivaaleille, iGonini vihelsi onnesta punaisena. Sinänsä maskottina oleminen ei ole se kiinnostavin puoli, koska en pidä julkisuudesta. Mutta, koska festivaalin aiheena on liikuttuminen ja tunteet, koin työn omakseni.” Igi Liikuttuja kertoo.

Igi on erikoinen ilmestys: hänellä on pääasiallisesti yksi silmä, kädet voivat venyä pituudeltaan moninkertaisiksi ja päätä komistavat korvat elävät omaa elämäänsä. Oikeastaan hahmolla ei ole varsinaista päätä. Igi on kuin tyyny, jonka toisessa päässä on jalat ja toisessa ei.

Igin on luonut Satakunnan ammattikorkeakoulusta medianomiksi valmistuva Joni Syvänen. Igin festivaaleihin valmistumista voi seurata blogista: http://igiblogi.blogspot.com/

Vähäx valottaa -lasten ja nuorten valokuvafestivaali on valtakunnallinen lastenfestivaali, joka järjestetään 13.05.-12.06.2011 Porissa. Festivaalin aikana julkisissa tiloissa ja kaduilla on esillä yli 30 lasten ja nuorten kuvaamista valokuvista toteutettua näyttelyä. Festivaalin teemana on liike ja liikutus. Liike näkyy valokuvassa liikkeen jälkenä tai suurina tunteina. Liikumme ja liikutumme valokuvan vuoksi ja sen luokse.


12.01.2011
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nipporista liikeeseen

Nipporista liikkeeseen on mangaharrastajille ja cossaajille suunnattu studiokuvauksen työpaja. Työpajakokonaisuuden aikana osallistujat saavat suunnitella kuvauksen cossaus-hahmolle sopivaksi ja kuvata sen studiossa. Työpajakokonaisuuden ohjaa valokuvaaja Johanna Uusitalo.

25.01. kello 18.00-19.00 Porin taidemuseo, Eteläranta, Pori

09.02. kello 17.00-21.00 Studio Foto-friitala, Lauttaranta 10, Friitala

10.02. kello 17.00-21.00 Studio Foto-friitala, Lauttaranta 10, Friitala

Ilmoittaudu mukaan!

annukka.tuppurainen(at)pori.fi

Yhteistyössä Jinsei ry - Porin anime- ja mangaklubi, Foto-Friitala ja Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto.

31.12.2010
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Hyvää ja lapsellista joulua!

Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto ja Vähäx valottaa -lasten ja nuorten valokuvafestivaali toivottaa kaikille lapsille, perheille ja yhteistyökumppaneilleen rauhallista ja hyvää joulua. Toivomme, että ensi vuosi on hyvin lapsellinen ja vie keskuksen jälleen kokemaan huikeita hetkiä lasten ja aikuisten parissa.

Vuosi 2010 on ollut mielenkiintoinen seikkailu monenlaisien työpajojen, näyttelyiden, koulutuksien ja keskusteluiden merkeissä. Tuleva vuosi näyttäytyy innostavan monipuolisena ja luvassa on muun muassa Vähäx valottaa -lasten ja nuorten valokuvafestivaali.

Porin lastenkulttuurikeskus on työn touhussa kaikkina arkipäivinä myös juhlapyhien välillä. Parhaiten keskuksen henkilökunnan tavoittaa puhelimitse. Ota tarvittaessa yhteyttä numeroon 044 701 4416 tai sähköpostitse osoitteeseen laku.projektit(at)pori.fi.
22.12.2010
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkoston Vähäx valottaa -lasten ja nuorten valokuvafestivaali valtaa Porin 13.05.-12.06.2011

Festivaali valtaa Porin kadut valokuvanäyttelyiden galleriaksi. Festivaalin aikana Porin kaduilla ja julkisissa tiloissa on esillä yli kolmekymmentä Taikalamppu lastenkulttuurikeskusten verkoston, valtakunnallisten valokuvakeskusten, Valokuvataiteen museon ja lasten ja nuorten kuvataidekoulujen järjestämissä työpajoissa toteutettuja näyttelyitä.

Festivaalin teemana on liike ja liikutus. Liike näkyy valokuvassa liikkeen jälkenä tai suurina tunteina. Liikumme ja liikutumme valokuvan vuoksi ja sen luokse.

Kevättä suunnitellaan vauhdilla. Seuraava työpaja pidetään Flamenco-opistolla 25.11.2010.

Manga -kuvauksen työpaja on siirretty tammi-helmikuulle 2011. Ajankohtaisista asioista tiedotellaan täällä ja facebookissa.

Vähäx valottaa -lasten ja nuorten valokuvafestivaali

Promote Your Page Too18.11.2010
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nipporista liikkeeseen - Studiokuvauksen työpajakokonaisuus mangaa ja cossausta harrastaville nuorille

Cossaaja kameran eteen +

kuvaajaksi Manga-harrastaja +

ohjaajaksi valokuvaaja Johanna Uusitalo +

Foto-Friitalan studio

= Teos valokuvanäyttelyyn

Työpajakokonaisuus järjestetään yhteistyössä Jinsei ry – Porin anime- ja mangaklubin, Studio Foto-Friitalan ja Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkoston kanssa. Työpajakokonaisuus on osa vuoden 2010 Nippori II -tapahtumaa. Työpajakokonaisuus on osa Porin lastenkulttuurikeskuksen Liikutu-hanketta.

01.11.2010 kello 18.00-19.00 Porin taidemuseo, luentosali (Eteläranta, Selim Palmgreninkadun puoleinen pääty)

Miten toteutetaan hyvä studiokuva? Miten valoilla, varjoilla ja tunnelmalla luodaan kuvaan syvyyttä? Luennon aikana jaetaan kuvausryhmät sekä tehdään kuvasuunnitelma. Luennon pitää kuvataiteilija, valokuvaaja Johanna Uusitalo

Mukaan tulee ilmoittautua 29.10. mennessä: annukka.tuppurainen@pori.fi / 044 701 8902

Mukaan mahtuu 8 valokuvaajaa ja kuvattavia 8-20.

09.11.2010 kello 17.00- 21.00, Studio Foto-Friitala, Lauttaranta 10, Friitala, Ulvila

Neljä kuvaajaa ja kuvattavat luovat liike ja liikutus teemalla kuvan osaksi Vähäx valottaa -lasten ja nuorten valokuvafestivaalia. Festivaali pidetään Porissa 13.05.-12.06.2011. Työpajan ohjaa kuvataiteilija, valokuvaaja Johanna Uusitalo

10.11.2010 kello 17.00-21.00, Studio Foto-Friitala, Lauttaranta 10, Friitala, Ulvila

Neljä kuvaajaa ja kuvattavat luovat liike ja liikutus teemalla kuvan osaksi Vähäx valottaa -lasten ja nuorten valokuvafestivaalia. Festivaali pidetään Porissa 13.05.-12.06.2011. Työpajan ohjaa kuvataiteilija, valokuvaaja Johanna Uusitalo

27.10.2010
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

LAPSET LIIKKEELLE SYYSLOMALLA

Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto toteuttaa kolme erilaista valokuvatyöpajaa LiikU ry:n järjestämien Mini-Pitkisten yhteydessä. Mini-Pitkiks liikuntapäivät on tarkoitettu 7–12-vuotiaille, urheilupäivän aikana tutustutaan eri lajeihin ohjaajien opastuksella. Mini-Pitkikset järjestetään 26.-28.10.2010 Porin Karhuhallissa, Urheilutalolla ja Porihallissa.

Karhuhallin tiistain valokuvatyöpajassa pysäytetään liike valokuvaaja Jenny Stenvallin ohjaamassa työpajassa. Keskiviikkona Urheilutalon juustomonttu muuttuu upottavaksi lumeksi kuvataiteilija Anne Salmelan ohjaamassa valokuvatyöpajassa. Torstaina Porihallin seinäkiipeilypisteellä tutustutaan makrokuvaukseen valokuvaaja Jenny Stenvallin ohjaamassa työpajassa.

Työpajat ovat osa Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkoston Liikutu-hanketta, jonka tarkoituksena on vahvistaa liikunnan ja kulttuurin yhteistyötä. Porin lastenkulttuurikeskus on saanut Liikutu-hankkeelle Satakuntaliiton EAKR- rahoituksen vuoden 2011 loppuun.

Lisätiedot Mini-Pitkiksestä www.pitkissport.net

21.10.2010
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Vähäx valottaa haastaa lapset ja nuoret liikkeelle valokuvan luokse ja sen vuoksi

Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto järjestää Vähäx valottaa -lasten ja nuorten valokuvafestivaalin Porissa ensi vuoden keväällä 13.05.-12.06.2011, luokkaretkien aikaan.

Festivaali valtaa Porin kadun valokuvanäyttelyiden galleriaksi. Festivaalin aikana Porin kaduilla ja julkisissa tiloissa on esillä Taikalamppu lastenkulttuurikeskusten verkoston, valtakunnallisten valokuvakeskusten, Valokuvataiteen museon ja lasten ja nuorten kuvataidekoulujen järjestämissä työpajoissa toteutettuja näyttelyitä.

Festivaalin teemana on liike ja liikutus. Liike näkyy valokuvassa liikkeen jälkenä tai suurina tunteina. Liikumme ja liikutumme valokuvan vuoksi ja sen luokse. Festivaalin aikana vahvistetaan liikunnan ja kulttuurin yhteistyötä järjestämällä erilaisia yhteistapahtumia urheiluseurojen kanssa.

Festivaalin toteutusta tukee Liikutu-hanke, johon Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto on saanut Satakuntaliiton EAKR-rahoituksen vuoden 2011 loppuun. Liikutu-hankkeen aikana toteutetuista valokuvauksen työpajoissa toteutetaan näyttelyitä festivaaleille, festivaalin teeman mukaisesti. Työpajoissa yhdistetään valokuvausta ja liikettä. Porin lastenkulttuurikeskuksen työpajojen vetäjinä toimivat mm. kuvataiteilijat Anne Salmela ja Mailis Saralehto.

Haastamme sinut mukaan liikuttumaan!

Kuva: Teemu Uusi-rantala

21.09.2010
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Vähäx valottaa haastaa lapset ja nuoret liikkeelle
valokuvan luokse ja sen vuoksi


Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto järjestää Vähäx valottaa -lasten ja nuorten valokuvafestivaalin Porissa ensi vuoden keväällä 13.05.-12.06.2011, luokkaretkien aikaan.

Lehdistötilaisuus järjestetään Porin taidemuseolla 21.09.2010 kello 10.00.

Paikalla festivaalista ovat kertomassa Porin lastenkulttuurikeskuksen toiminnanjohtaja, festivaalin taiteellinen johtaja Päivi Setälä, lasten valokuvatyöpajojen vetäjä, kuvataiteilija Anne Salmela sekä festivaalin tuottaja Annukka Tuppurainen.

Tervetuloa! Ilmoitathan tulostasi annukka.tuppurainen@pori.fi, kiitos.

Festariterveisin, Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto Vähäx valottaa -lasten ja nuorten valokuvafestivaali

taiteellinen johtaja Päivi Setälä

paivi.setala@pori.fi / 044 701 1086

tuottaja Annukka Tuppurainen

annukka.tuppurainen@pori.fi / 044 701 8902

15.09.2010
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Harjavallassa järjestetään valokuvauksen perheleiri

Tule valokuvauksen perheleirille lauantaina 28.08.2010 kello 10.30-15.00 Emil Cedercreutzin museolle!

Haluaisitko sinä ja perheesi kokeilla yhdessä uusia ja vanhoja valokuvauksen menetelmiä? Nyt se on mahdollista, sillä Emil Cedercreutzin museolla järjestetään lauantaina 28.8.2010 perheleiri jossa koko poppoo pääsee ohjatusti tekemään syanotypiavedoksia kankaalle ja paperille sekä harjoittelemaan digivalokuvausta.

- Ei osallistumismaksua

- Ei ikärajaa

- Leiri on yksipäiväinen (10.30-15.00)

- Mukaan mahtuu neljä ensimmäisenä ilmoittautunutta perhettä

- Leirin ohjaajana toimii kuvataiteilija Anne Salmela

Ilmoittautumiset viimeistään torstaina 26.8.2010 Emil Cedercreutzin museon asiakaspalveluun Puh. (02) 535 1200

Taustaa ja tekniikoita:

Syanotypia on valokuvauksen menetelmä joka on kehitetty 1840-luvulla. Rautasuolaliuosta levitetään paperille tai muulle pinnalle ja sen annetaan kuivua.

Leirillä kukin perhe toteuttaa ison vedoksen fotogrammina. Pinnalle voidaan muodostaa vaikkapa perheen jäsenten varjokuvat jotka valotetaan kankaalle ulkona auringon valossa ja huuhdotaan joessa. Sateen sattuessa tehdään sisätiloissa pienempiä vedoksia kankaalle ja paperille UV-valotuslaitteella. Lopputuloksena on kauniita, sinisävyisiä kuvia. Leirillä syntyneitä vedoksia on esillä lasten ja nuorten Vähäx Valottaa -valokuvafestivaalilla Porissa 2011. Digikuvaukseen liittyen annetaan tehtävä joka toteutetaan ryhmissä. Tarkoituksena on antaa erityisesti lasten kuvata.

Ruokailut, vaatetus, tarvikkeet: Päivän aikana on ruokatauko, Osallistujat ottavat omat eväät mukaan. Päälle kannattaa varata huonommat vaatteet, sillä syanotypia saattaa tahrata vaatteita. Kamerat, materiaalit ja muut välineet ovat valmiina. Fotogrammeja varten perheet voivat kuitenkin tuoda myös omia esineitä. Litteät esineet sopivat parhaiten.

Kenelle leiri on tarkoitettu? Valokuvauksen perheleirille tullaan yhdessä perheen kanssa. Lasten lukumäärää ja perheen muotoa ei ole rajoitettu. Mukaan voi tulla myös esimerkiksi vaikkapa tädin, sedän, kummin, mummin tai pappan kanssa.

Lisätietoja: Anne Salmela Kulttuuriohjaaja / Porin lastenkulttuurikeskus – Satakunnan lastenkulttuuriverkosto / projektit.laku@pori.fi / 044 701 9018

Valokuvauksen perheleirin järjestää yhteistyössä Emil Cedercreutzin museo ja Porin lastenkulttuurikeskus – Satakunnan lastenkulttuuriverkosto. Tervetuloa!


24.08.2010
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Seuraava Vähäx valottaa -festivaali
13.05.-12.06. vuonna 2011


Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkoston seuraava lasten ja nuorten valokuvafestivaali Vähäx valottaa valloittaa Porin keväällä 2011. Toista kertaa järjestettävä festivaali ajoittuu keväälle koulujen luokkaretkiaikaan 13.05.-12.06.2011 ja jatkuu vielä hyvän matkaa kesäloman puolelle.

Vuoden 2011 Vähäx valottaa -festivaalien suunnittelusta ja ajankohtaisista asioista tiedotetaan tällä palstalla.

30.07.2010
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Vähäx valottaa -children and youth fotofestival
May 13th to June 12th 2011 in Pori, Finland.


Pori Centre for Children’s Culture – The Network of Children’s Culture in Satakunta Region is hosting Vähäx valottaa -children and youth fotofestival May 13th to June 12th 2011 in Pori. The festival consists of photography exhibitions made by children and youth, workshops and a conference on copyright and authorship of photographs. The exhibitions are made in different workshops all over Finland during the summer and autumn 2010. The exhibitions will make Pori a huge gallery for photo exhibitions.

The theme of the Festival is movement, affection and great emotions. The main aim of the Festival is to offer a possibility for children and youth to be active and creative.

30.07.2010
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -